Eigen blog

Jochem spreekt de Council toe

Al heel lang overweeg ik een eigen blog te beginnen. Maar ik vond dat ik niet genoeg toe te voegen had aan wat alle andere mensen al bloggen. Toch is voor mij nu alsnog de tijd gekomen om te gaan bloggen!

Waarom nu?

Directe aanleiding voor deze blog zijn mijn ervaringen tijdens de 7e Council van Transgender Europe, die werd gehouden van 28 juni t/m 1 juli 2018 in Antwerpen. Vooraf kon je via het aanmeldingsformulier precies aangeven wat je nodig had m.b.t. de toegankelijkheid. In mijn geval gaat dat vooral over dieetwensen en voldoende pauzes (rustmomenten, dus) in het programma.

De eerste dag bleek direct al dat de toegankelijkheid zeer te wensen overliet. Meerdere mensen liepen tegen de ontoegankelijkheid van het congres aan. De gezamenlijke frustratie was groot en we hebben in een ingelaste workshop besloten elk probleem via #tgeuaccessfails te melden via Facebook en Twitter.

Voor mij werd het – volkomen onverwacht – een congres over toegankelijkheid, in plaats over het eigenlijke thema “Community, solidarity, empowerment – Shaping our future together”. Op de laatste dag hebben we het podium overgenomen om onze ervaringen met de aanwezigen te delen. Dat was een indrukwekkende presentatie!

Ik ging naar de TGEU Council als een trans activist, maar ik kwam terug als een trans & disability activist. Deze blog is daar een tastbaar onderdeel van.

Reactie toevoegen