me-huiskamergroep

Verslagen van de huiskamergroep-bijeenkomsten voor mensen met ME/CVS.

Nederlands

ME-Huiskamergroep: Voeding

ME-Huiskamergroep: Voeding

Gezond eten is natuurlijk altijd wijs, maar velen van ons merken dat de juiste voeding in ons geval een bijzonder grote impact heeft. Hoe zorgen we dat we gezond kunnen eten? Waar halen we de energie vandaan? En hoe komen we aan het budget, want gezond eten is duur en velen van ons hebben weinig geld. Welke tips en trucs hebben we bedacht? Verslag van de ME-huiskamer bijeenkomst in maart 2023.

ME-Huiskamergroep: Chronische pijn

ME-Huiskamergroep: Chronische pijn

Tijdens de bijeenkomst in maart 2022 kwam chronische pijn al aan bod, maar we waren nog er nog niet over uitgepraat. Daarom zijn we deze bijeenkomst (april 2022) op dit thema doorgegaan. Velen van ons hebben in mindere of meerdere mate last van chronische pijn. Hoe gaan we om met chronische pijn? Hoe zorgen we ervoor dat het niet ons hele leven beheerst?

ME-Huiskamergroep: Vervoer

ME-Huiskamergroep: Vervoer

In november 2022 verscheen het nieuwsbericht “Reizen met de trein haast onmogelijk voor mensen met een beperking”. Daardoor vroegen we ons af: hoe verplaatsen wij ons? Sommigen hebben een auto, maar kunnen geen lange stukken meer rijden. Anderen hebben geen eigen auto en hoe verplaats je jezelf dan? Kun je gebruik maken van het openbaar vervoer? Of reis je met Valys of de Regiotaxi? En hoe gaan we om met het gedoe met OV, Valys en Regiotaxi? Zijn er nog alternatieven, zodat we het reizen misschien ook anders kunnen oplossen? Verslag van de ME-huiskamer bijeenkomst in februari 2023.

ME-Huiskamergroep: Hulpmiddelen 2022

ME-Huiskamergroep

Tijdens de ME-Huiskamergroep van januari kwamen hulpmiddelen al even aan bod en daar was best interesse in. Daarom zijn we daar deze bijeenkomst dieper op in gegaan. Wie van ons gebruiken hulpmiddelen? En hoe bevallen die? Zijn er hulpmiddelen waar we meer over zouden willen weten? Of zijn er misschien obstakels waar je graag een oplossing voor zou willen hebben? Verder kwamen ook kooktips, huisartsen en medicijnen voorbij.

Pagina's