me/cvs

Over leven met ME/CVS.

Nederlands

ME-Huiskamergroep: Huishoudelijke hulp

ME-Huiskamergroep: Huishoudelijke hulp

Hoe doe jij je huishouden? Doe je het zelf? Heb je huisgenoten die (ook) dingen doen? Of heb je huishoudelijke hulp (zelf betaald of via de Wmo)? En heb je nog andere soorten hulp of ondersteuning? Sommigen van ons kunnen dingen misschien prima zelf doen, of willen bepaalde dingen niet uit handen geven. Of zou je wel graag hulp willen, maar weet je niet hoe? Ik ben heel benieuwd naar al onze ervaringen hiermee! Verslag van de ME-huiskamer bijeenkomst in april 2023.

Tags: 

De unieke meerwaarde van lotgenotencontact

Zoom (foto: Mourizal Zativa via Unsplash)

Ruim 25 jaar is Jochem Verdonk betrokken bij allerlei belangenorganisaties voor mensen met een handicap of chronische ziekte. Ondanks alle verschillen ziet hij ook belangrijke overeenkomsten. Het organiseren van bijeenkomsten voor lotgenoten is zo’n overeenkomst. Wat maakt lotgenotencontact bijzonder?

Revalidatiecentrum met aanbod gezocht

Jochem. Foto: Johannes Odé

Een tijdje geleden zag ik op de website van HandicapNL een petitie die opriep dat revalidatietrajecten moeten uitbreiden met de overgang van revalidatiecentrum naar het leven thuis. Een terechte eis, want die overstap is heel groot. Te groot. Dus ik steun deze petitie van harte! Maar het maakte me ook jaloers, want toen ik ziek werd, was de reactie: “U moet ermee leren leven”. En ik stond weer buiten.

Leven met ME/cvs is… Niet doorhebben dat je griep hebt.

Hond [foto: dife88]

Sinds ik ME/cvs heb, heb ik geen griep meer gehad! Nee. Opnieuw: sinds ik ME/cvs heb, heb ik het niet door als ik griep heb. Want de symptomen van griep lijken voor mij zoveel op de symptomen van ME/cvs, dat ik ze niet uit elkaar kan houden. Daarom duurt het vaak een week, voordat ik besef dat ik geen slechte week, maar griep heb.

Pagina's