Nieuwe flyer “Wat is ME/CVS?”

Flyer “Wat is ME/CVS?”

Vaak krijgen we te horen van onze achterban dat familie en vrienden ME/CVS niet kennen, en er niet goed mee weten om te gaan. Daarom heeft de ME/CVS Stichting de nieuwe flyer “Wat is ME/CVS?” samengesteld. Deze flyer legt kort en bondig uit wat ME/CVS is, en wat dit kan betekenen voor iemands leven.

De flyer is bedoeld om uit te delen aan familie, vrienden en alle anderen in je omgeving, zodat je niet elke keer zelf hoeft uit te leggen wat ME/CVS is. Of om je te helpen bij het uitleggen wat ME/CVS voor jou betekent. Bijvoorbeeld als je er door hersenmist zelf niet goed uitkomt. Sowieso leert de ervaring dat mensen informatie op papier vaak toch serieuzer nemen.
Als men na het lezen van de flyer meer wil weten, dan kunnen jullie daarover in gesprek gaan. Als je daar zin in en energie voor hebt. Anders kun je mensen naar de ME/CVS-infolijn of de website van de ME/CVS Stichting doorverwijzen. (Beide staan ook op de flyer.)

Directe aanleiding voor deze flyer waren de ervaringen binnen de ME-Huiskamergroep in Zeist. Daar liepen de deelnemers steeds opnieuw tegen de onbekendheid van ME/CVS aan. Mensen kennen de aandoening niet of slecht, en kunnen zich de gevolgen van leven met ME/CVS niet voorstellen. Dat leidt tot wederzijds onbegrip en frustratie.

De flyer is tegen verzendkosten op te vragen via de webshop van de ME/CVS Stichting.

De digitale versie van de flyer mag door iedereen verder verspreid worden. We willen immers allemaal dat ME/CVS bij iedereen bekend wordt!

Reactie toevoegen